Survivors Registry

Wist u dat men in Washington al meer dan tien jaar bezig is Shoa-overlevenden te registreren? Het project helpt overlevenden bij hun zoektocht naar familie en bekenden.

Het project beoogt de zoektocht naar familie en bekenden van overlevenden te vergemakkelijken. Bovendien is de registratie van onschatbare waarde voor historici en genealogen. Projectmanager Laura M. Green noemt het ”uiterst belangrijk ervoor te zorgen dat ieders unieke ervaringen worden opgetekend voor de komende generaties". Ongeveer 172.000 overlevenden hebben zich reeds gemeld. Ook overlevenden die inmiddels zijn overleden kunnen aangemeld worden. Een overlevende wordt gedefinieerd als iemand die tussen 1933 en 1945 vervolgd, gediscrimineerd of gedeporteerd werd door de nazi’s en hun bondgenoten.Aangezien het aantal mensen dat in aanmerking komt voor inschrijving gestaag daalt,is een campagne gestart om het project bekendheid te geven. Bent u geinteresseerd of van plan u aan te melden, lees dan verder op Survivors Registry.