Kishorit: een lichtpuntje in donkere dagen

Kibboets Kishorit, niet ver van Karmi’el in het noorden van Israël, huisvest mannen en vrouwen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Sinds het begin van de oorlog ligt deze gemeenschap letterlijk en figuurlijk onder vuur.

Geestelijke gezondheid is zelden voorpaginanieuws, en al helemaal niet in tijd van oorlog. Te weinig mensen beseffen wat de bevolking in Israël, zowel Joods als Arabisch, voor zijn medemens doet. Kishorit kan een lichtpuntje zijn in deze donkere dagen.

Wie in rustiger tijden in Kishorit is geweest heeft het voorrecht gehad de bewoners van Kishorit van nabij te leren kennen, en weten derhalve wat een topprestaties daar geleverd worden. Zij hebben ook met eigen ogen kunnen zien met hoeveel liefde, aandacht en toewijding de mensen worden begeleid door een team van verzorgers. Twee jaar geleden werd op het terrein van Kishorit begonnen met de bouw van het Esther Zilversmit Art Center, waar door de bewoners allerlei kunstvormen zullen kunnen worden beoefend.

Sinds het begin van de oorlog tegen Hezbollah zijn de bewoners van Kishorit totaal afhankelijk van de – Joodse èn Arabische – verzorgers. Zij hebben ervoor gekozen in deze moeilijke tijden de bewoners van Kishorit, die hun zorg en aandacht nu meer dan ooit nodig hebben, te blijven verzorgen. Zij hebben hun eigen familie en gezin achtergelaten en zijn in Kishorit gebleven.

Voor de bewoners van Kishorit is routine essentieel. De begeleiders doen hun uiterste best om het dagelijkse werkritme in Kishorit zoveel mogelijk in stand te houden. Maar daar waar de bewoners aan het werk zijn ontbreken de noodzakelijke schuilplaatsen.

Kishorit heeft mobiele schuilplaatsen nodig die naast de werkplaatsen geplaatst kunnen worden. Eén mobiele schuilplaats kost € 26.000,- en Kishorit heeft er dringend vier nodig!

Daarom doen wij hierbij een dringend beroep op eenieder die zich verbonden voelt met Kishorit, met Am Jisrael en zeker met deze zo kwetsbare bevolkingsgroep.

Uw bijdrage betekent het leven redden en veiligheid geven voor mensen die
hun hele leven afhankelijk zijn van andere mensen .

U kunt uw bijdrage op twee manieren overmaken:

Rechtstreeks aan
Kishorit
Israël Discount Bank, Branch 097,
Account # 711411 Swift: IDBLILIT
Via de Collectieve Israël Actie
C.I.A./Elsy Menko
P.O. Box 7858
1008 AB Amsterdam