Louis Michel overtuigd van Israëls vredeswil

De Belgische minister Louis Michel heeft zijn mening over Israëls premier Ariel Sjaron bijgesteld. Hij is nu overtuigd van de vredeswil van de Israëlische premier.

Het bezoek maakte deel uit van een reis door het Midden-Oosten. Michel werd vergezeld door een uitgebreide Belgische delegatie. De Belgen en Israëli’s bespraken de huidige situatie in Israël en de Palestijnse gebieden.Michel sprak met zijn Israëlische collega Sjimon Peres en had een privé-onderhoud met met premier Ariel Sjaron. Na het gesprek met Sjaron verklaarde Michel dat hij van hem onder de indruk was. Hij vond Sjaron heel anders overkomen dan hij in de media wordt afgeschilderd. De Belgische minister, die eerst een sceptische houding had tegenover de Israëlische premier, zegt hem nu te beschouwen als een stevige onderhandelaarspartner voor een duurzame verstandhouding en vrede. In de Israëlische krant Ha’aretz zei Michel dat het gesprek met Sjaron heel positief was verlopen en dat hij ervan overtuigd is dat de Israëlische premier vrede wil. Na afloop van het gesprek met Sjaron verklaarde Michel dat Jasser Arafat een grote fout had begaan door de vredesvoorstellen van Israëls vorige premier Barak niet te aanvaarden.Israël hecht grote betekenis aan het bezoek van Louis Michel omdat België vanaf 1 juli voorzitter wordt van de Europese ministerraad. Michel werd in Israël gezien als een van de felste critici van Israëls politiek jegens de Palestijnen.Lees ook het volgende artikel:"België problematisch land voor Israël"