Nederlandse schaker negeert boycot Maccabiade

Nederland heeft om veiligheidsredenen geen ploeg afgevaardigd naar de Maccabiade. Toch liep een Nederlander met een Nederlandse vlag het stadion binnen tijdens de openingsceremonie in Jeruzalem. Charlie Nenner, een schaker uit Amsterdam, had twee dagen eerder besloten naar Israël te reizen ?om te voorkomen dat helemaal niemand Nederland zou vertegenwoordigen?.

De Sport Stichting Maccabi Nederland reageerde verontwaardigd op de actie van Nenner. Voorzitter J. de Jong is van plan een protest in te dienen bij de Maccabi World Union. De Jong: ?De World Union zit ook met deze situatie in de maag. Dit mag en kan helemaal niet.?Charlie Nenner passeerde probleemloos de beveiligingsposten van het Teddy-stadion. De Israëlische televisie haalde hem onmiddellijk voor de camera. De organisatie is naar de Amsterdammer op zoek, maar hij schijnt onvindbaar te zijn.