“Niet-moslims in Afghanistan moeten teken dragen”

De machthebbers in Afghanistan willen alle niet-moslims in het land ertoe verplichten een merkteken te dragen. Zo moet in het openbare leven duidelijk worden wie moslim is en wie niet.

Het plan is een voorstel van de chef van de zedenpolitie, Maulvi Mohammad Wali. Het is maandag 21 mei ter bestudering naar een raad van islamitische schriftgeleerden gestuurd. "Wij willen een wet creëren die het mogelijk maakt dat niet-moslims verplicht zijn een eigen merkteken te dragen," legde Wali uit. Volgens hem hebben minderheden geen recht hebben hun geloof in het openbaar te belijden. In maart werden op last van de Taliban honderden boeddhabeelden vernietigd, volgens de Taliban "afgodsbeelden".In het Taliban-bolwerk Kandahar moeten hindoes al jaren verplicht gele kleding dragen. De uitzonderingspraktijken van de Taliban doen volgens velen akelig denken aan het nazi-regime dat joden verplichtte een gele ster te dragen.

Advertentie (4)