Recept voor… Ted

Elke maand maken wij een recept voor iemand met één lievelingsingrediënt van die persoon erin verwerkt. Wilt u iemand opgeven, mail dan naam en lievelingsingrediënt naar eten@joods.nl

Pasta met aubergine, honing en notenIngrediënten (4 personen)1 grote aubergine2 sjalotten2 teentjes knoflook1 blik gepelde tomaten50 g walnoten5 blaadjes verse basilicum1 eetlepel verse of 1 theelepel gedroogde oregano3 flinke eetlepels honingpastazout, peper en naar smaak: tabascogeraspte kaasDe aubergine wassen en in blokjes snijden. In een vergiet doen en met zout bestrooien. 10 minuten laten staan. Dan afspoelen en droogdeppen.De sjalotjes pellen, in stukjes snijden. een teentje knoflook pellen en in kleine stukjes snijden. De olie verhitten in een koekenpan met dikke bodem. De sjalotten en knoflook fruiten. De aubergineblokjes erdoor scheppen en enkele minuten meebakken. Het overgebleven teentje knoflook pellen en uitpersen boven de pan. Het blik gepelde tomaten met vocht en de oregano in de pan doen. Zout, peper en tabasco naar smaak toevoegen. De honing in de pan doen en goed roeren. Laat 15 minuten op zacht vuur pruttelen met de deksel op de pan.Intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing koken in water met wat zout en olie. De walnoten grof hakken, het moeten stukjes blijven, geen kruimels worden. Driekwart van de noten door de saus roeren. Als de spaghetti klaar is over vier borden verdelen. De saus er op scheppen.De basilicum in reepjes snijden en met de rest van de noten en geraspte kaas over de saus verdelen.