Sjabbat-tijden per SMS

HeAtied Nederland lanceert deze week een nieuwe dienst: SMS info en entertainment. Via het versturen van korte tekstberichten naar mobiele telefoons houdt HeAtied mensen op de hoogte van onder andere Sjabbat-tijden en evenementen in joods Nederland.

HeAtied is de middenpartij van de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge (NIHS), de orthodox joodse gemeenschap van Amsterdam, deel van het Nederlands-Israëlitische Kerkgenootschap. Voor de SMS-service kan echter iedere geïnteresseerde, met een Nederlands 06-nummer, zich opgeven. De SMS’jes kunnen ook worden ontvangen als men zich met de telefoon in het buitenland bevindt.Heatied zegt dat de service onderdeel is van een groter plan waarin de partij "er wil zijn voor de kehilla".Opgeven voor de SMS-service is gratis en kan via de website van HeAtied. HeAtied-SMS Op de website kan men zich voor verschillende categorieën opgeven, zoals tijden van Sjabbat en Jom Tov, informatie over kosjere producten, Jiddische gein en jongeren.