MAJO voetbaltoernooi 2006

Onder het motto ‘We zijn allemaal Amsterdammers!’ zullen voor de derde maal Marokkaanse en Joodse voetbalteams strijden om de MAJO beker. Het toernooi vindt plaats op 29 oktober. Gastheer is ditmaal het stadsdeel Zuideramstel. In het vrouwenteam zijn nog enkele plaatsen vrij!

De MAJO organisatie organiseert de 3e editie van het Marokkaans/Joods Voetbaltoernooi. Dit sportieve evenement is mogelijk gemaakt door een genereus aanbod van wethouder Henk Boes van het CDA in Stadsdeel Zuider Amstel .

Het doel van het toernooi is een sportieve ontmoeting tussen de Marokkaanse en Joodse gemeeschappen om wederzijds respekt voor elkaars cultuur en religie te vergroten. Tevens willen wij, de organisatoren, laten zien dat wij een open en democratische samenleving zijn zonder angsten en vooroordelen. We zijn immers allemaal Amsterdammers! Organisator Erwin Brugmans kreeg voor dit initiatief in 2005 (met een aantal andere) de vrijwilligersprijs van stadsdeel De Baarsjes.

Er zal worden gespeeld in drie categorieën: jongeren (15–30+), veteranen (45+) en vrouwen (alle leeftijden).
Bij slecht weer wijken we uit naar een overdekte locatie in de buurt.
Er wordt gezorgd voor kosjer en halal eten.

Het toernooi 2006 wordt gedragen door een groot aantal organisaties uit de Marokkaanse en Joodse gemeenschappen, w.o. CIDI en leden van Sjoel West, Marokkaanse jongeren- en ouderenverenigingen uit stadsdeel Zuider Amstel, dienst Welzijn Z.A., de Speeltuinvereniging Gaaspstraat, Haboniem, CijO en Marokkaanse jongerencentra uit stadsdeel De Baarsjes.
Met dank aan o.a. Stadsdeel Zuider Amstel, CIDI en Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam en alle hier niet genoemde organisaties die dit initiatief steunen.

Contact:
Erwin Brugmans, erwin5761@yahoo.com
David van Wesel, vanwesel@yahoo.com
rachid el barkani 0616 788121

De afgelopen jaren vond dit evenement met groot succes plaats op het Balboaplein in Amsterdam De Baarsjes (organisator: Jongerencentrum De Zuidpool) en in Sporthallen Zuid in Amsterdam Buitenveldert (organisator: Haboniem).

Advertentie (4)