Sjaron begint internationale campagne

Arik Sjaron, de nieuwe premier van Israël, begint volgende week met internationale campagne waarin hij de positie van Israël uitlegt. Ook zal Sjaron zijn visie op het vredesproces verduidelijken.

Arik SjaronVerder zal Sjaron waarschijnlijk donderdag 8 februari de Majali Wahabi, zijn adviseur op het gebied van de Arabisch wereld, naar Amman sturen om de gemoederen te bedaren. Hierna zal Wahabi doorreizen naar Egypte en de Golf-staten.Verschillende andere woorvoerders zullen naar de Verenigde Staten en Europa worden gestuurd. Sjaron wil het Westen laten begrijpen in welke positie Israël zich bevindt. Er staan interviews gepland met ambtenaren, joodse leiders, academici en journalisten.De meeste westerse regeringen zijn niet dolgelukkig met Sjarons overwinning, maar zijn wel bereid hem een kans te geven. In Nederland wordt Arik Sjaron consequent aangeduid als ‘de buldozer’, die zich aan de rechterkant van het politieke spectrum bevindt.George W. Bush heeft Sjaron gefeliciteerd met zijn premierschap. De regering-Bush zal zich inspannen om de sfeer in het Midden-Oosten te verbeteren, aldus Bush. De Israëlische president Katsav heeft Bush gevraagd er bij Egypte en Jordanië op aan te dringen hun ambassadeurs terug te laten keren naar Israël.