Themapark wil joden winnen voor Christus

Er is nieuw attractiepark in de Verenigde Staten: The Holy Land Experience. Het doel: joden te bekeren tot het christendom.

The Holy Land Experience is opgericht door een organisatie die de naam "Zion’s Hope" draagt. De leider van deze organisatie is Marvin Rosenthal, een jood die zich heeft bekeerd tot het christendom en nu baptistendominee is. Doel van de organisatie is joden "te winnen voor Christus" en dat is ook het doel van het attractiepark. In de boekwinkel van het park liggen verschillende boeken over de evangelisatie van joden prominent uitgestald.The Holy Land Experience is gevestigd in de amusementstad Orlando, waar ook Disney World, Sea World en de Universal Studios te vinden zijn. Het nieuwe themapark toont kopieën van heilige plaatsen, replica’s van de grotten waar de Dode-Zeerollen zijn ontdekt en er lopen bijbelse figuren rond.Joodse organisaties in de Verenigde Staten zijn allerminst te spreken over het iniatief. Zij zijn van plan een demonstratie te houden om hun ongenoegen te uiten.