2 februari: benefietconcert voor Praag

Hoewel na de ernstige overstromingen van augustus 2002 snel financiële en materiële hulp ter beschikking werd gesteld, is er nog steeds extra steun nodig voor het herstel van de joodse monumenten en historische gebouwen van het Joods Museum.

De Nederlands-Amerikaanse bariton Ken Gould, wiens moeder oorspronkelijk uit Praag kwam, stelde voor om een benefietconcert ten bate van het Praagse Joods Museum te organiseren. Het concert wordt georganiseerd samen met de Tsjechische Ambassade onder de auspieciën van Z.E. Petr Kubernát, ambassadeur van de Tsjechische Republiek, en het Tsjechisch Centrum te Den Haag.Het concert zal plaatsvinden op zondag 2 februari 2003 om 4 uur, in de synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente Beth Jehoeda, Jan Evertstraat 7, in Den Haag.Als steun voor de renovatie van de door overstromingen beschadigde joodse monumenten, vragen wij een minimale bijdrage van € 15,-.Ken Gould zal ten gehore brengen het programma: "Songs My Mother Taught Me: A Jewish Journey", begeleid door pianist Jeroen Sarphati.De ambassadeur nodigt u uit voor een glaasje wijn na het concert. Dan is er ook de gelegenheid hebben om de foto’s te bekijken van de beschadigde joodse monumenten van Praag.Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van Cristofori Amsterdam (vleugel), Beth Jehoeda (ter beschikking stellen van de synagoge), alsmede de artiesten. De gehele opbrengst van het benefietconcert gaat naar het Joods Museum in Praag. In het geval dat u verhinderd bent om te komen, maar toch graag een bijdrage wilt leveren, kunt u het geld overmaken op de rekening van het Tsjechisch Centrum in Den Haag (46.61.81.825) onder vermelding van "Jewish Museum Prague".Tot ziens op het concert!Mw. Dasa van der HorstDirecteur Tsjechisch CentrumRSVP: 070-3561477 voor 27 januari 2003!