De Hoop Scheffer trekt paspoort Duisenberg niet in

Demissionair minister De Hoop Scheffer (Buitenlandse Zaken) zal het diplomatieke paspoort van Gretta Duisenberg niet intrekken. De CDA-bewindsman denkt dat het voorlopig voldoende is haar op de mogelijkheden en onmogelijkheden van het paspoort te wijzen.

Dit heeft De Hoop Scheffer zondag via zijn woordvoerder laten weten. Hij wijst erop dat het diplomatieke paspoort alleen bedoeld is voor reizen als echtgenote van Wim Duisenberg, president van de Europese Centrale Bank. In andere gevallen wordt mevrouw Duisenberg geacht haar ‘gewone’ paspoort te gebruiken.Het Wiesenthal Centrum heeft er zondag onder meer bij premier Balkenende op aangedrongen het diplomatieke paspoort van Duisenberg in te trekken. Volgens het centrum heeft Duisenberg geen recht meer op het document na haar "recentelijke anti-semitische en hatelijke opmerkingen".Ook de Amerikaanse Anti-Defamation Leage uitte zondag ernstige kritiek op het optreden van Duisenberg.