Demonstratie Brussel voor gegijzelde Israëlische soldaten

In Brussel wordt aanstaande woensdag een demonstratie gehouden om aandacht te vragen voor drie ontvoerde Israëlische soldaten. Het CIDI verzorgt minimaal een bus naar Brussel met opstapplaatsen in Amsterdam en Den Haag.

Gilad Shalit werd op 25 juni 2006 ontvoerd aan de grens met Gaza, Ehud Goldwasser en Eldad Regev op 12 juli 2006 aan de grens met Libanon. Het gewapende conflict begon op woensdag 12 juli 2006 toen strijders van de Libanese Hezbollah-militie Israëlisch grondgebied binnendrongen en een Israëlische grenspost aanvielen. Bij deze aanval werden drie Israëlische soldaten gedood en twee gevangengenomen (Goldwasser en Regev). Tegelijkertijd vuurde Hezbollah Katjoesja-raketten af op Israëlisch grondgebied. Direct daarop trachtten militairen van het Israëlische leger de gevangengenomen grenswachten te bevrijden, doch deze poging mislukte en hierbij kwamen nog eens vijf Israëlische militairen om het leven. Deze actie van de radicaal-sjiitische Hezbollah luidde het begin in van een nieuwe confrontatie tussen deze beweging en Israël. De aanval van Hezbollah kwam 18 dagen na het begin van Operatie Zomerregens van het Israëlische leger in de Gazastrook, bedoeld de door Hamas gegijzelde militair Shalit te bevrijden en om de raketaanvallen van Hamas op Israëlisch grondgebied te stoppen.

Opgeven kan via de website van het CIDI of op telefoonnummer: 070-3646862

Bij de demonstratie zullen ook de ouders van de drie soldaten aanwezig zijn. De demonstratie vindt plaats op het (Rond Point) Schumanplein in Brussel om 14.00 uur.

Er kan een hier een petitie worden ondertekend voor de vrijlating van de soldaten.