Nederlandse rappers bezoeken Israël en Palestijnse gebieden

Lange Frans en Baas B., Neerlands meest succesvolle rap-duo van dit moment, hebben een bezoek gebracht aan Israël en de Palestijnse gebieden. De maatschappelijk betrokken muzikanten spraken met collega-rappers en leden van de vredesbeweging.

In Nederland hebben Frans en Bart, beter bekend als Lange Frans en Baas B., roem vergaard met nummers over zinloos geweld, Nederland dat tikt als een tijdbom en ‘ome Bush die Balkenende in z’n zak heeft’. Op uitnodiging van ontwikkelingsorganisatie ICCO vlogen de mannen naar Tel Aviv en spraken vervolgens met Palestijnse rappers uit vluchtelingenkampen over hun drijfveren. ‘Deze gasten gaat het niet om de bling bling. Voor hen is muziek de enige manier om hun frustraties kwijt te kunnen. Ze zingen over hun verrotte leven en over vrijheid’, aldus Frans.

Ook spraken Frans en Bart met de Israëlische Rami en de Palestijnse Ali van de organisatie Parents Circle. Beiden verloren familieleden aan het slepende conflict. Binnen Parents Circle zoeken Palestijnen en Israëlis troost bij elkaar. In Hebron werden ze rondgeleid door Shaul Jehudah van Breaking the Silence, een organisatie van Israëlische soldaten die naar buiten willen treden met wat naar hun mening onbekend is binnen de Israëlische maatschappij over de bezetting.

Op 10 december treden Lange Frans en Baas B. op op het Rap4Justice festival in de Melkweg te Amsterdam. Ook D.A.M., een van de Palestijnse rapgroepen die de mannen hebben ontmoet, zal op het festival te horen zijn. Voor meer info, klik hier.

Bron