Israël gewaarschuwd voor Al-Qaida dreiging in Praag

De Israëlische geheime dienst heeft gewaarschuwd voor aanslagen door Al Qaida op joden en Israëli’s in Praag. Ook voor bestemmingen in Ethiopië, Eritrea, Zuid Afrika, Kenia en delen van Thailand zijn waarschuwingen ontvangen .

"Wij hebben gedetailleerde waarschuwingen ontvangen dat joden en Israëli’s in Praag doelwit worden van terroristische aanslagen. Verscheidene buitenlandse inlichtingendiensten hebben ons gewaarschuwd dat Israëli’s buiten Israël gevaar lopen", aldus een woordvoerder van de Israëlische veiligheidsdienst. Vooralsnog is er geen negatief reisadvies voor Praag uitgegeven.De Tsjechische hoofdstad is een populaire reisbestemming voor Israëli’s.Israël heeft Al-Qaida aangewezen als hoofdverdachte voor de aanslagen op het Paradise Hotel in Mombasa. De raketaanval op het chartervliegtuig kort na opstijgen van de luchthaven van Mombasa is inmiddels opgeëst door het terreurnetwerk van Osama Bin Laden.

Advertentie (4)