Makkelijke salade

Een grote salade doet het altijd goed, als bijgerecht bij een gewone maaltijd of als onderdeel van een licht hoofdgerecht met een soep en wat brood.

Hoofdgerecht 4 personenbijgerecht 6 personen1 bakje babymais1 halve avocado3 trostomaten1 halve krop ijsbergsla150 g haricots verts of sperziebonen1 halve stronk broccoli3 eetlepels zwarte olijven50 g feta of bulgaarse kaas3 eetlepels pijnboompitten3 zongedroogde tomatenDressing 2 eetlepels balsamico-azijn1 eetlepel rode wijnazijn2 theelepels suiker2 theelepels mayonaise1 theelepel mosterd4 eetlepels olijfoliekruiden naar smaakzout en peperWas de sla en scheur in stukken. Snijd de broccoli in stukken en kook de stukken ongeveer zes minuten in kokend water. Kook de babymais vijf minuten mee. Snijd de haricots verts doormidden en kook deze drie minuten mee. Giet alle groenten af en spoel ze met koud water af.Snijd de tomaten en de avocado in stukken. Leg de sla in een schaal en verdeel hierover de tomaten, avocado, haricots verts, babymais en broccoli. Verdeel dan de olijven erover. Snijd de zongedroogde tomaten en de feta in stukjes en voeg aan de salade toe. Rooster in een kleine droge koekenpan de pijnboompitten tot ze iets gebruind zijn. Strooi ze over de salade.Maak de dressing door de azijn in een bakje te doen, de suiker, zout, peper en kruiden toe te voegen en goed te roeren. Voeg dan de mosterd en mayonaise toe en roer nogmaals goed. Voeg dan, onder voortdurend roeren de olijfolie toe en giet de dressing over de salade. Eet de salade als bijgerecht of als hoofdgerecht met een bord soep en wat brood.Andere makkelijke recepten vindt u in het archief van de eetrubriek.

Advertentie (4)