Persbericht: demonstratie tegen het antisemitisme in Egypte

Op donderdag 14 november om 16.00 organiseren CIDI en CiJO een demonstratie tegen het antisemitisme in Egypte.De demonstratie vindt plaats bij de de Ambassade van Egypte, Badhuisweg 92, Den Haag. Aanleiding is de antisemitische televisieserie "Ruiter zonder paard" die sinds een week op de Egyptische televisie is te zien.

Vorige week woensdag startte op de staatstelevisie in Egypte de antisemitische televisieserie "Ruiter zonder paard". De serie is gebaseerd op het antisemitische schotschrift uit de Tsarentijd, de Protocollen van de Wijzen van Zion, dat de Joden ervan beschuldigt naar de wereldheerschappij te streven.De Protocollen zijn vanaf het einde van de 19e eeuw tot op heden gebruikt om aan te zetten tot haat tegen Joden. De serie is verkocht aan 17 Arabische omroepen, waaronder Irak. Hij bestaat uit 41 delen en is geproduceerd ter gelegenheid van de Ramadan.Wij roepen u met klem op massaal te komen protesteren!De demonstratie begint om 16.00 uur. Er vertrekt een bus uit Amsterdam om 14.30 uur. vanaf de Joodse Scholengemeenschap Maimonides, Noordbrabantstraat 17, Amsterdam.Indien u daarvan gebruik wilt maken gelieve u zich op te geven bij het CIDI: 070-3646862 of per e-mail: cidi@cidi.nl onder vermelding van "demonstratie Den Haag".Vermeld daarbij duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer.Neem een geldig legitimatiebewijs mee!

Advertentie (4)