Vandaag demonstratie tegen antisemitisme in Egypte

Diverse organisaties, waaronder CIDI, CiJo, ENAR (European Network against Racism) en Christenen voor Israël, demonstreren vanmiddag om 16.00 uur bij de Ambassade van Egypte aan de Badhuisweg 92 te Den Haag tegen het antisemitisme in Egypte.

In de Egyptische media verschijnen voortdurend haatdragende cartoons en artikelen over Joden en Israël. Van af het begin van de Ramadan zendt de Egyptische staatstelevisie bovendien de serie Ruiter zonder paard uit. De serie is gebaseerd op het antisemitische schotschrift uit de Tsarentijd, de Protocollen van de Wijzen van Zion, dat de Joden ervan beschuldigt naar de wereldheerschappij te streven. De productie is verkocht aan 17 Arabische omroepen, waaronder Irak en bestaat uit 41 delen.Hieronder een voorbeeld van een antisemitische karikatuur uit de Egyptische pers. Sprekers tijdens de demonstratie zijn:Melouki Cadat, voorzitter European Network against RacismBoris Dittrich, lid Tweede Kamer D66 Simone Kukenheim, bestuurslid CiJoPlebaan Hein-Jan van Ogtrop, voorzitter Katholieke Raad voor Israël Ronny Naftaniel, directeur CIDI, Jaap de Vreugd, voorzitter Christenen voor IsraëlEr zal een petitie aan de Ambassadeur van Egypte worden aangeboden. Organisatie: CIDI, Centrum Informatie en Documentatie Israël en CiJO, CIDI Jongeren Organisatie. Informatie: