Een mopje als aanleiding voor een recept

Hoe lang bestaat de wereld? Daarover veschillen de meningen…

Volgens de joodse traditie bestaat de wereld 5762 jaar.Volgens de Chinese traditie bestaat de wereld 4699 jaar.Dat betekent dus dat joden 1063 jaar lang van Chinees eten verstoken waren…Het kostte me moeite om niet geheel te verdrinken in de gigantische hoeveelheid informatie die het internet als antwoord geeft op de simpele vraag "Jews in Asia". De meest uitgebreide webpagina is te vinden op Jewish AsiaEen een keuze maken uit de vele kosjere Chinese recepten viel ook bepaald niet mee.Mijn recept voor deze week is een klassieker uit de Chinese keuken:Ma po to fuIngrediënten:250 g tofu1 dl olie1 el geraspte gemberwortel1 el fijngehakte knoflook1 rode Spaanse peper400 g lamsgehakt2,5 dl kippenbouillon3 el zoute ketjap1 scheutje sherry3 lente-uitjes, in schuine stukjesBereiding:Snijd tofu in kleine blokjes, dep ze droog met keukenpapier.Verhit olie in wok of hapjespan, roerbak tofublokjes lichtbruin, laat uitlekken in met keukenpapier bekleed vergiet.Schep olie uit wok, laat ca. 2 eetlepels over.Roerbak gember, knoflook en Spaanse peper 20 seconden, voeg gehakt toe en roerbak tot rulle massa.Schep gebakken tofu, kippenbouillon, ketjap en sehryy door gehakt, laat zachtjes 10 minuten sudderen.Schep voor opdienen lente-uitjes door gerecht.Serveer met rijst.Voor wie zelf graag op onderzoek wil gaan: kijk maar eens op Kosher Chinese, en op Kosher Chinese recipes

Advertentie (4)