Dierenmishandeling: Gaza shockeert wereld

Massale dierenmishandeling in Gaza voor "slachtfeest"
Massale dierenmishandeling in Gaza voor “slachtfeest”

Uiterst shockerende filmpjes van massale dierenmishandeling opgenomen in Gaza zijn afgelopen week de wereld om gegaan. Op de filmpjes is te zien hoe Palestijnen vee op beestachtige wijze mishandelen voor het Islamitische slachtfeest. Het publiek doet mee of kijkt juichend toe.

Politieke partijen van over het gehele politieke spectrum wereldwijd hebben opgeroepen tot een boycot van de export van vee naar Gazastrook. In Nederland heeft de Partij van de Dieren zich bij monde van Marianne Thieme hier voor sterk gemaakt, onder andere door kamervragen te stellen. Veel Israel sympathisanten waren doorgaans minder verbaasd over de gebeurtenissen in Gaza, zo reageerde een Israel sympathisant als volgt:

“Zo ken ik de buren van Israel. Vandaag zijn het dieren, als ze er even de kans voor krijgen zijn de Joden aan de beurt. Israel heeft geen partner voor vrede, het zal altijd aangewezen blijven op zijn eigen militaire capaciteit om zich te verdedigen tegen de genocidale dreiging uit de omringende Arabische wereld. Vreemd dat linkse partijen nu het dieren betreft wel een boycot willen hebben, maar als Israel bepaalde producten niet in de Gazastrook wil hebben omdat die gebruikt kunnen worden voor terrorisme tegen Israëlische burgers dan mag dat om humanitaire redenen niet. Israel zou dan het internationale recht schenden?”

Bron video: www.theguardian.com/world/video/2013/dec/12/cattle-abuse-gaza-video

Advertentie (4)