Abu Dhabi weigert speler Vitesse

Vitesse speler Dan Mor mag Abu Dhabi niet in
Vitesse speler Dan Mori.

De Israëlische verdediger van Vitesse Dan Mori mag de Verenigde Arabische Emiraten niet in, waar de selectie op trainingskamp is. De verdediger van de Arnhemse voetbalclub is vanwege zijn Israëlische nationaliteit niet welkom in het Arabische land.

De speler schrijft zelf op zijn Facebook pagina:

„Ik ben trots op mijzelf. Gezegend bent u Heer. Ik train wel in Nederland. Ik wens iedereen een fijne week toe”.

Rabbijn Lody van de Kamp schrijft op Facebook:

„Voetbal is een teamsport. Samen uit Samen thuis. CIDI, aan het werk. KNVB? Football League? Minister Timmermans?”

Vitesse speelt tijdens het verblijf in Abu Dhabi twee oefenwedstrijden. Dinsdag is VFL Wolfsburg de tegenstander, vrijdagavond wacht het HSV van trainer Bert van Marwijk, zo meldt de Gelderlander. Dan Mori begon zijn loopbaan bij de voetbalclub Bnei Yehuda Tel Aviv en tekende in augustus 2012 een contract voor drie seizoenen bij Vitesse. Sinds 2009 komt hij uit voor het Israëlisch voetbalelftal.

Updates:

-Geert Wilders (PVV) schrijft op Twitter: “Vitesse had niet meer naar VAE moeten gaan. Uit protest tegen weigeren Mori. Nu accepteren ze jodenhaat Emiraten. Laf.”

-Pieter Omtzigt (CDA) schrijft op Twitter: “Vitesse is een club zonder ruggengraat door hier aan toe te geven en gewoon naar Abu Dhabi te gaan.”

-Vitesse heeft inmiddels gereageerd en zegt dat ze in eerste instantie de garantie hadden dat Mori de Verenigde Arabische Emiraten in zou komen. Pas een dag voor vertrek kreeg de club te horen dat Mori het land niet in mocht. “Het is natuurlijk wel bijzonder triest dat die jongen niet mee kan”, aldus woordvoerster Esther Bal.

-Volgens VVD-buitenlandwoordvoerder Han ten Broeke had Vitesse moeten volharden. Hij wijst erop dat een Israëlische tennisser wel eens is toegelaten tot een toernooi in het land na druk van de Amerikaanse speler Andy Roddick. Ook had Vitesse volgens de liberaal de hulp kunnen inroepen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

-KNVB wil zich niet mengen in debat: “Het is vooral een politieke kwestie“.

-Minister Dijsselbloem: “Zwakke reactie KNVB en Vitesse“.

-Vitesse gaat bij de FIFA officieel melding maken van het feit dat Dan Mori niet is toegelaten tot de Verenigde Arabische Emiraten.

Ergernis tussen kabinet en Vitesse rond visum Mori.

-Emiraten ontkent visum aanvraag Mori op de officiële website van de ambassade in Den Haag.

Advertentie (4)