URI, mijn leven

URI, mijn leven.‘Mijn leven is een lange reis vol bijzondere ervaringen.’ Uri Coronel, de bekende oud-voorzitter van Ajax, beschrijft in dit boek zijn levensgeschiedenis en die van zijn familie. Een joodse familie die na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog niet bij de pakken ging neerzitten, maar van het leven iets probeerde te maken. Door hard te werken en zich in te zetten voor de maatschappij.

Tal van onderwerpen komen in deze autobiografie aan de orde. Zo schrijft Coronel in een heldere en vlotte stijl over het na-oorlogse Joodse leven in Nederland en de onverbrekelijke band met Israël. In een ontroerend eerste hoofdstuk vertelt hij hoe hij met zijn vrouw de vernietigingskampen Auschwitz en Sobibor bezoekt, om daar zijn vermoorde familieleden te gedenken.

En natuurlijk gaat dit boek ook uitgebreid over Ajax, de Amsterdamse voetbalclub waarmee Coronel bijna zijn hele leven verbonden was en nog is. Eindelijk is daar zijn persoonlijke visie op het spraakmakende leiderschapsconflict met clubicoon Johan Cruyff. Maandenlang was dit voorpaginanieuws en half Nederland bemoeide zich er mee. Uiteindelijk leidde de crisis tot Coronels dramatische aftreden als voorzitter.

In dit bijzondere boek spreekt Uri Coronel zich uit: zoals altijd eerlijk en strijdbaar. Maar zonder een spoor van rancune.

Het boek zal in april 2014 in de boekhandel te verkrijgen zijn.

Bron: JustPublishers

Advertentie (4)