Joodse man in elkaar geslagen in Parijs

j'accuse antisemitisme frankrijkHet gebeurt aan de lopende band in Frankrijk: Joden die worden bedreigd en/of fysiek aangevallen. Ilan Halimi, in Nederland een compleet onbekende naam. Deze Joods-Marokkaanse jongeman werd in 2006 in Parijs ontvoerd door een groep Moslim terroristen en drie weken lang gemarteld. Hij overleed aan zijn verwondingen. In 2012 werd een Joodse school in Lyon aangevallen door een gewapende man, die een rabbijn en drie jonge kinderen dood schoot. En de affaire Dieudonne die momenteel speelt, de populaire cabaretier die in heel Frankrijk overvolle zalen trekt waar zowel radicale moslims als extreem rechts graag naar zijn antisemitische shows kijken. Hun haat jegens Joden verbindt hen. Het zijn maar enkele voorbeelden.

Zo ook deze Joodse meneer hieronder in het filmpje aan het woord. Afgelopen week na een hapje eten in een kosjer restaurant in Parijs werd hij buiten in een hoekje gedreven door drie mannen van “Noord-Afrikaanse origine” en in elkaar geslagen. Hij werd herhaaldelijk geslagen in zijn gezicht, borst, buik, waarbij zijn neus is gebroken. Onder het schreeuwen van “dood aan de Joden” en “vieze Jood” hebben de aanvallers met een markeerstift een swastika op z’n borst getekend om er vervolgens vandoor te gaan.

Advertentie (4)