CIDI accepteert ‘excuses’ Pieter Broertjes

Mayor Pieter Broertjes
Burgemeester Pieter Broertjes

Promoten wij afgelopen week nog een ijzersterk artikel op ons Twitter account onder de titel “CIDI-directeur Esther Voet fileert anti Israel artikel“, krijgt Voet vandaag de koude douche. In tegenstelling tot het Haagse CIDI accepteert Joods.nl geen slap excuus van burgemeester Broertjes. Wij laten onze holocaust overlevenden, onze (groot)ouders, niet schofferen door ze opzettelijk op 1 lijn te stellen met ISIS-strijders, om vervolgens “zand erover” te doen, met zo een bijzonder slap excuus. De kranten staan er vol van, de boodschap is overgedragen, het leed is geschied.

Esther Voet vandaag (24 okt):

“Net een goed en fijn gesprek gehad met Pieter Broertjes. Excuus geaccepteerd, zand erover en over tot de orde van de dag.”

De tijden zijn anders, de omstandigheden zijn anders en de beweegredenen zijn compleet anders. De opmerkingen van Broertjes zijn verbazingwekkend en tonen aan dat de voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant geenszins zaken in historisch perspectief kan plaatsen. De vergelijking, zo stelt Broertjes, zou slechts “ongelukkig” zijn en áls hij mensen zou hebben gekwetst, dan was dat niet zijn bedoeling. Bovendien vindt de burgervader het jammer dat het alleen nog maar over deze vergelijking zou gaan; het is “verkeerd gevallen” en wij zouden zijn “redenering achter zijn uitlatingen niet snappen”. Ofwel, Pieter Broertjes snapt de emotie van zijn vergelijking helemaal niet. Zijn excuus is geen fluit van een cent waard, laat staan het accepteren daarvan.

Esther Voet gisteren (23 okt):

“Meneer Broertjes, een door de wol geverfde voormalig hoofdredacteur van de volkskrant en nu burgemeester van Hilversum weet verdomd goed wat hij zegt.”

PowNews van gisteren: