Frans Timmermans: “Palestijnse staat is slotstuk vredesproces”

Een Palestijnse staat moet het slotstuk zijn van het vredesproces in het Midden-Oosten. Dat waren een van de laatste politieke uitspraken die Frans Timmermans, in een overleg met de Tweede Kamer, heeft gedaan in zijn functie als minister van Buitenlandse Zaken. Inmiddels is de Limburger vervangen door Bert Koenders, eveneens van de Partij voor de Arbeid.

Veel journalisten, opiniemakers en politici lijden aan een anti-Israëlische tunnelvisie; zij willen eerst een zoveelste Arabisch-Islamitische dictatuur vestigen op de Westelijke Jordaanoever (Judea & Samaria), nog vóórdat er een vredesakkoord is gesloten met het Israël. Kunnen de Israeliërs net zo goed direct zelfmoord plegen. Gelukkig is Frans aan het eind van zijn ministerschap duidelijk en realistisch en geeft aan dat er sprake moet zijn van land-voor-vrede (tussen Israel en de hele Arabische wereld) en geen land in ruil voor nóg meer terreur, conflict en oorlog. Wijsheid komt met de jaren.