Obama: Groei antisemitisme geen modegril

Barack-Obama

Tijdens een bezoek aan een synagoge in Washington heeft de Amerikaanse president Barack Obama de wereldwijd oplaaiende Jodenhaat “zeer verontrustend” genoemd. Hij meent dat de groei van het antisemitisme “geen modegril” is. 

De leider deed zijn uitlatingen gisteren tijdens een Solidariteit Sjabbat van de conservatieve beweging Adas Israel, zo schrijft The Algemeiner. Volgens Obama laait de haat tegen de Joden op in gebieden “waar dat tot een paar jaar of decennia geleden onbestaanbaar was”. Daarmee lijkt hij duidelijk te verwijzen naar de situatie in Europa.

“Het gaat niet om een voorbijgaande rage”, aldus de POTUS in het joodse gebedshuis van de wijk Cleveland Park. “Dit zijn geen geïsoleerde verschijnselen en we weten op grond van de geschiedenis dat ze niet kunnen worden genegeerd. Antisemitisme vormt op dit moment een bedreiging voor de bredere menselijke waarden die we allemaal moeten nastreven”, zo denkt Obama, “en dat zal altijd zo blijven.”

Tijdens de bijeenkomst in de hoofdstad van de VS ging de president ook in op de onderhandelingen met Iran over haar kernwapenprogramma. Obama zei te streven naar een “goede deal” met de Perzische theocratie, maar kon niet garanderen dat een overeenkomst zou worden bereikt.

Advertentie (4)