Mifalot: Homeless World Cup Amsterdam

Schermafbeelding 2015-06-18 om 06.46.44Mijn naam is Naomi Golad, van oorsprong uit “de Medina” zoals men in Amsterdam graag zegt. Tijdens Pesach 2014 vertelde een familielid mij over de Israëlische NGO “Mifalot – Education & Society Enterprises”. Mifalot is een transparante grassroots organisatie die staat voor informele educatie en het teweegbrengen van sociale veranderingen – alles d.m.v. sport, voornamelijk gericht op achtergestelden binnen de Israëlische samenleving. Met een jaarlijks bereik van 30.000 kinderen, jongeren en volwassenen is Mifalot in Israël de grootste en meest diverse NGO in “sport voor ontwikkeling en sociale verandering”. Dit komt voort uit Mifalot’s motto dat staat voor gelijkwaardigheid:  Mifalot reikt uit naar iedereen die ons nodig heeft en brengt het beste in hem/haar naar boven met behulp van sport en spel. Sommige programma’s zijn speciaal ontwikkeld om uit-huis-geplaatste kinderen te helpen bouwen aan hun toekomst, anderen voor Arabische jongeren die civiele dienst doen, autistische volwassenen op de been brengen, en meer – alles door middel van sport en spel.

In het bijzonder wil ik jullie voorstellen aan Max Groenteman: een Nederlandse vrijwillger die zich bij Mifalot inzet voor het Israëlisch nationale daklozenteam. In september vindt de Homeless World Cup plaats in Amsterdam en met behulp van de Mifalot trainingen, doet het Israëlisch nationale team dit jaar voor het eerst mee!

Voor de teamleden is voetbal de drijvende kracht geweest hun leven op te bouwen. Max heeft een filmpje samengesteld waarin Armen, een van de teamgenoten, vertelt hoe het voetbalteam hem van de straat heeft geholpen en zelfs een gezin op te bouwen!

Zoals Armen in het filmpje vertelt heeft de Homeless Worldcup hem en zijn team een doel gegeven en daarmee doorzettingsvermogen. Graag willen we Armen en zijn team helpen deze droom te realiseren.
Geïntrigeerd? Spreek je uit in daden en steun dit initiatief door te doneren (voor 15 juli)! Bijna alle kosten voor de reis zijn gedekt, we hebben nog maar € 1.000 nodig om het team naar Amsterdam te helpen. Elk klein beetje helpt, en elk klein beetje investeren we in ons Israëlischnationaal daklozenteam (mochten we meer dan € 1.000 binnenhalen dan investeren we dat in het opzetten van een damesteam).

Doneren kan hier!

Advertentie (4)