Antisemitische aanval in Parijs

gare-du-nord-parijs

Een Joodse jongen uit Parijs is deze week mishandeld en beroofd door zes Afrikaanse mannen. Ze riepen antisemitische leuzen als “vuile Jood” terwijl ze het 13-jarige slachtoffer, dat een keppeltje droeg, vlak bij zijn school in elkaar sloegen.

Volgens The Times of Israel vond de laffe aanval plaats op 7 juli in het negentiende arrondissement van de Franse hoofdstad, in de buurt van treinstation Gare du Nord. Daar beroofden de Afrikanen de tiener van zijn telefoon, alvorens te vluchten. Het slachtoffer moest vervolgens naar het ziekenhuis worden afgevoerd om zich te laten behandelen aan verwondingen aan zijn hoofd.

The Times of Israel, dat zich baseert op informatie van het Franse Nationale Bureau voor Waakzaamheid tegen Antisemitisme (BNCVA), schrijft dat er vorig jaar in Frankrijk maar liefst 851 antisemitische ‘incidenten’ plaatsvonden. Daarvan hadden er 241 een gewelddadig karakter. De cijfers uit 2013 waren 423 tegen 105. Ook in Nederland, België en Groot-Brittannië wordt een toename van de Jodenhaat gemeld in de afgelopen jaren.

14 veroordelingen wegens terreurplan tegen Joodse doelen

Een rechtbank in Parijs heeft gisteren het vonnis geveld in de zaak tegen Mohamed Achamlane en dertien andere inwoners van Frankrijk. De rechters achtten het bewezen dat de veertien personen aanslagen planden op koosjer supermarkten en andere Joodse winkels, zo bericht The Algemeiner. Ook propageerden zij terreur. De verdachten was “een criminele samenzwering met een terroristisch oogmerk” ten laste gelegd. Achamlane had eerder beweerd de groep opgericht te hebben “ter bestrijding van islamofobie” en om de “energie van jonge moslims te kanaliseren”.

De islamisten noemden zichzelf ‘Forsane Alizza’, dat staat voor ‘Ridders (of ‘ruiters’) van de Trots’. De politie ontdekte de sinistere voornemens op documenten in de computers van de groepsleden. Achamlane werd veroordeeld tot negen jaar celstraf, de overige terroristen kregen maximaal zes jaar achter tralies opgelegd.

De Franse staat lijkt sinds begin dit jaar strenger op te treden tegen jihadistische groepen. Het nieuwe beleid hangt samen met de aanslagen tegen het satirische magazine Charlie Hebdo in Parijs en de daaropvolgende gijzelingsactie in de de koosjer winkel Hyper Cacher.

(foto boven dankzij Pixabay)

Advertentie (4)