IDF doodt leden Hezbollah in Syrië

Strijdgewoel tussen Syrische groepen, bij Golan
Strijdgewoel tussen Syrische groepen, bij Golan

Bij een luchtaanval door het Israëlische leger (IDF) zijn in Syrië vandaag vijf mensen om het leven gekomen. Twee doden zouden lid zijn geweest van de sjiitische organisatie Hezbollah uit buurland Libanon, de drie anderen behoorden tot milities die het regime van de Syrische leider Bashar al-Assad ondersteunen.

Volgens The Jerusalem Post, dat zich baseert op Libanese media en op het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, vond de aanval plaats op een auto in de buurt van de grens met Israël, in het Syrische dorp Hader. Het IDF weigerde commentaar te leveren op de gebeurtenis.

Hader wordt hoofdzakelijk bewoond door leden van de stam der Druzen. Het dorp is gelegen bij de bestandslijn tussen Israël en Syrië, ten oosten van het door de Joodse staat gecontroleerde deel van de Golan. In het gebied waren de laatste maanden al eerder confrontaties tussen het IDF en Hezbollah. In januari van dit jaar kwam daar Hezbollahleider Jihad Mughniyeh te overlijden als gevolg van een Israëlische aanval.

Het Israëlische leger lanceerde enkele weken geleden een informatieve website over de sjiitische organisatie. De site moet inzicht geven in de geschiedenis, ideologie, terreurdaden en de leiders ervan. Met de website hoopt het IDF het publiek te kunnen informeren over de rol die Hezbollah speelt in het internationaal terrorisme.

Advertentie (4)