Sofia Mechetner: nieuw Dior-model uit Israël

dior-girl-logo
Modebedrijf Dior heeft een nieuw model erbij, en ze luistert naar de naam Sofia Mechetner. Het meisje komt uit Holon, een buitenwijk van de Israëlische stad Tel Aviv, en is pas veertien jaren oud.

De tiener (met hier haar account op Twitter) is het oudste kind van immigranten uit het Verre Oosten van Rusland, zo schrijft The Daily Mail. Haar familie wordt omschreven als ‘straatarm’. Soms is er zelfs voor Cornflakes geen geld. De langbenige bakvis was tot voor kort dermate arm, dat ze met haar broertje en zusje op dezelfde kamer moest slapen. Omdat haar bed stuk was, sliep ze noodgedwongen alleen op een matras.

Sofia’s vader is bouwvakker en haar moeder heeft diverse baantjes om het hoofd boven water te houden. Haar ouders zijn bovendien vier jaar geleden gescheiden. Tot voor kort hielp Sofia haar moeder soms met het schoonmaken van woningen.

Via een lokaal modellenbureau in Israël belandde de jonge Mechetner – korte tijd na een eerdere afwijzing bij een auditie wegens haar jeugdige leeftijd – echter in een Dior-winkel in Parijs. Daar stuitte ze op Diors belangrijkste modeontwerper Raf Simons.

Korte tijd later sloot Sofia een 2-jarig contract ter waarde van omgerekend bijna 240.000 euro met de beroemde onderneming in luxeproducten uit Frankrijk. Enthousiast belde ze direct haar moeder: “Mam, je kan stoppen met werken!”, riep ze. Binnenkort verhuist Sofia met haar mamma, broertje en zusje naar een groter appartement.

 

 — SOFI (@sofiaMechetner) July 17, 2015

Advertentie (4)