Israëlische leger lanceert site over Hezbollah

De website over Hezbollah.

Het Israëlische leger heeft enkele weken geleden een informatieve website gelanceerd over Islamitische terreurbeweging Hezbollah.  De website moet inzicht geven in de geschiedenis, ideologie, terreurdaden en de leiders van de sjiitische organisatie. Met de website hoopt het Israëlische leger het publiek te informeren over de rol die de organisatie speelt in het internationaal terrorisme.

Het is geen toeval dat het Israëlische leger op dit moment de website lanceert. Hezbollah wordt gesteund en gefinancierd door het sjiitische Iran, mede daardoor is Israël fel gekant tegen de zogenaamde Iran-deal tussen de VS en Iran. Hezbollah-strijders zijn tevens betrokken bij de burgeroorlog in Syrië waar ze al geruime tijd het regime van Assad militair ondersteunen.

Hezbollah zaait niet alleen terreur in Libanon, Syrië en Israël maar ook ver daar buiten. Nog geen jaar geleden werd op Cyprus een aanslag op Israëliërs verijdeld en ook voor de zelfmoordaanslagen op de Israëlische ambassade in Buenos Aires in 1992 en die op een Joods cultureel centrum twee jaar later waar in totaal meer dan 100 doden te betreuren vielen, wordt Hezbollah verantwoordelijk gehouden. Naast zelfmoordaanslagen heeft Hezbollah ook vliegtuigkapingen, moordaanslagen, wapensmokkel en het vuren van raketten op burgers op hun kerfstok staan.