Israelische Teva neemt Allergan over

teva Het Israëlisch farmaceutische bedrijf Teva heeft onlangs voor $40.5 miljard in cash en aandelen Allergan Generics overgenomen. Met de bedrijfsovername welke de grootste is in de Israelische geschiedenis, verstevigd het bedrijf uit Petach Tikva haar toppositie op de markt voor generieke geneesmiddelen. Door het samenvoegen van beide bedrijven verwacht Teva een betere kwaliteit te kunnen leveren en de productiekosten omlaag te brengen.

Sinds het begin van het jaar vind er een overnamegolf plaats in de farmaceutische wereld waar tot nu toe meer dan 220 miljard dollar is gemoeid. Eerder had Teva middels een overnamebod haar oog laten vallen op de farmaceut Mylan, maar dit is met de overname van Allergan vervalen.

De overname heeft beleggers geen windeieren gelegd, het aandeel Teva (NYSE) staat sinds de eerste berichten ruim 10% hoger. De overname moet in het eerste kwartaal van 2016 zijn afgerond.

Advertentie (4)