Filmpje: Rellen op de Tempelberg

2015-07-26 tempelberg jeruzalem israelOp de Tempelberg in Jeruzalem zijn vandaag grote rellen uitgebroken, nadat Palestijnse jongeren met bakstenen begonnen te gooien en vuurwerk af te schieten op de politie. De moslimextremisten hadden zich zaterdagnacht al opgehouden in de Al Aqsa moskee en hadden zich goed voorbereid op de confrontatie met de politie. De moskee was van binnenuit gebarricadeerd.

Vandaag is het Tisja Beav, de traditionele rouwdag van het Jodendom waarin religieuze Joden de verwoesting van zowel de Eerste als de Tweede Tempel herdenken, respectievelijk in 568 vóór en 70 ná de gewone jaartelling, die gevestigd was op de Tempelberg. Tienduizenden joden hebben daarom de Tempelberg bezocht, waar ook de al-Aqsamoskee is gevestigd.

Met regelmaat wordt het heiligdom in de hoofdstad van Israël geterroriseerd door Palestijnen. Op het filmpje hieronder is te zien hoe de rellen eraan toe gaan en hoe de Israëlische politie de orde handhaaft. Het komt zelden voor dat de politie de al-Aqsa moskee binnengaat. Een onbekend aantal agenten is gewond geraakt.

Advertentie (4)