The road to Berlin voor de hockeymannen

2015-07-23 maccabi hockey nederlands team maccabiade
Nederlandse herenhockeyploeg voor de Maccabiade 2015

Na tien jaar staan we eindelijk weer met een Nederlandse mannenhockeyploeg op de Maccabi games. Begin april zijn de voorbereidingen begonnen. Met een grote groep zijn we begonnen met het vormen van de selectie. Met spelers als Benjamin Stibbe (Schaerwijde H1), Dider Meijer (Almere H1) en Ernst Jan van Grootel (Gooische H1) staat er een ploeg op het veld die maar een doel heeft; goud!

In de afgelopen weken zijn er oefenwedstrijden gespeeld tegen onder andere Amstelveen H1, AMVJ H1, Xenios H1 en gisteren tegen Groen Geel (zie foto). Elke week worden er stappen gezet en begint de structuur er beter uit te zien. Met nog maar een kleine twee weken te gaan staan er nog 1 oefenwedstrijd en 3 trainingen op het programma voordat er gestreden gaat worden voor goud!

De teamspirit en de wil om te winnen is ontzettend hoog. Het hockeyende en het joodse aspect verbindt elkaar en zorgt ervoor dat er niet veel nodig is om een hecht team neer te zetten. Naast alle trainingen wordt er ook samen Sjabbat gevierd en stilgestaan bij de geweldige kans die wij krijgen om mee te doen aan het op vijf na grootste sportevenement van de wereld. Vrijdag 10 juli heeft het team sjabbat mogen vieren bij Yanki en Esty Jacobs van Chabad on Campus. Dit is een fantastische ervaring geweest en wij willen je hier nogmaals voor bedanken!

Met nog maar een week voor de start van de games moeten nu echt alle zeilen worden bijgezet! De komende tijd zullen wij u op de hoogte houden van hoe wij onze ‘Road to Berlin’ ervaren. Met vertrouwen op een goed resultaat en met ontzettend veel plezier kijken wij uit naar de Maccabi games van 2015!

Op de foto ziet u het trotse Nederlandse team in hun gloednieuwe shirts. TK, Dobeno.nl en D&R invest, namens het team zeer veel dank voor het sponsoren van de kleding!

Het artikel is geschreven door Alon Guggenheim, speler in het herenhockey team.

Advertentie (4)