Hanna Luden nieuwe directeur CIDI

2917736
De in Israël geboren Hanna Luden wordt per 1 september de nieuwe directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Hanna Luden volgt Esther Voet op die in mei na een verschil van inzicht bij het CIDI is vertrokken.

Hanna Luden heeft computertechnologie gestudeerd aan het gerenommeerde Technion in Haifa. Op haar 27ste is ze naar Nederland verhuisd. In Nederland heeft ze gewerkt als consultant op het gebied van ICT en organisatieveranderingen. Ze is secretaris van de Stichting Jiddish en voorzitter van het Genootschap Nederland-Israël. Verder is ze lid van de buitenlandcommissie van de PvdA.

Luden wil een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de begripsvorming over Israel, antisemitisme en de veiligheid van Joden in binnen- en buitenland. CIDI voorzitter Ronnie Eisenmann: “In Hanna Luden heeft CIDI een zeer bekwame nieuwe directeur gevonden die naast inhoudelijke kennis ook veel advies- en managementervaring meebrengt. Luden zal hiermee CIDI, als kenniscentrum over Israël en antisemitisme, verder kunnen verstevigen”.

Foto: CIDI

Advertentie (4)