Israël bezorgd over amfibische terroristen

Zikim-terroristasHamas heeft aangekondigd dat haar amfibische eenheden op dubbele kracht zijn ten opzichte van vorig jaar. Israël heeft inmiddels haar zorgen geuit over het gevaar van Hamas kikvorsmannen.

Vorig jaar voerde Hamas een aanval uit op het strand van Ziqim in Israël. Het lukte de kikvorsmannen toen om via zee Israël binnen te vallen.

Alhoewel ze direct werden opgemerkt zagen ze toen nog kans om een explosief op een Israëlische tank te plaatsen, voordat ze zelf werden uitgeschakeld. Bij de terroristen van Ziqim werd zeer geavanceerde, Westers duikapparatuur aangetroffen, waarmee ze meer dan vier uur onderwater kunnen blijven. Iran zou de trainingen voor de militanten verzorgen.

De Egyptische autoriteiten hebben eerder deze week een bus met Hamas militanten aangehouden die onderweg waren naar het vliegveld van Caïro, om van daaruit door te vliegen naar Iran. De militanten maakten gebruik van de Egyptische doorgang naar de Gazastrook bij Rafah. Deze is door Egypte opengesteld voor de in- en uitvoer van humanitaire goederen. Gevreesd wordt dat Hamas het voorzien heeft op de haven van Ashdod of de elektriciteitscentrale van Ashkelon. Dit zou grote economische gevolgen voor Israël kunnen hebben. Het Israëlische leger neemt de dreiging zeer serieus en heeft al verschillende maatregelen genomen hiertegen.

Foto: IDF