Chanoeka concert 2015

Het inwijdingsfeest Chanoeka is een eeuwenoude Joodse feestdag. En dit jaar staat er een bijzondere viering op de agenda. De Joodse Gemeente Amsterdam en Rav Aron Schuster vieren dit jaar de 8e avond Chanoeka in Het Concertgebouw, waar wij gezamenlijk de Chanoekia (achtarmige kandelaar) op het toneel zullen aansteken. Alle lichten in volle kracht! Voor deze avond is er een bijzonder concertprogramma samengesteld. Joods en niet-Joods publiek is van harte welkom om deze unieke avond met ons te delen.

Uiteenlopend programma
Speciaal voor deze gelegenheid is als solist een jonge opkomende Israëlische ster uitgenodigd: cantor (voorzanger) Leiser Brook uit Ramat Gan in Israël. Cantor Brook wordt ondersteund door piano, strijkkwartet, klarinet en een vocaal ensemble verzorgd door onder anderen Gilad Nezer en Tal Strauss. Deze musici staan onder leiding van Barry Mehler. Het repertoire bevat een uiteenlopend programma met de mooiste parels uit de Joodse en Israëlische muziektraditie, waaronder klassieke, religieuze, klezmer, en hedendaagse composities.

Tijdens deze viering wordt Engels gesproken / English will be spoken at this event.

Zondag 13 december 2015 | 20:00- 22:20

Bestel uw kaarten hier online.