Terrorist Abbas ontvangen in Nederland

De Palestijnse leider Abbas, die met harde hand de sceptor zwaait in de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever, is op een tweedaags werkbezoek in Nederland. Hij is met alle egards ontvangen, maar toch was het voor de Palestijnse leider, met een geschat vermogen van $100.000.000, een kille ontvangst in Den-Haag.

Gisteren bracht hij een bezoek aan premier Rutte voor een gesprek op het Catshuis. Daarnaast had hij een besloten gesprek met diverse Kamerleden.  Ook is de Palestijn op bezoek geweest bij koning Willem-Alexander.

‘Het is te makkelijk om te zeggen dat het acties van individuen zijn’, zegt SP-Kamerlid Harry van Bommel. ‘Abbas moet geweldsverheerlijking voorkomen. Er zijn bijvoorbeeld straatnamen die naar martelaren zijn vernoemd en in moskeeën worden toespraken gehouden om geweld te verheerlijken. Daar kun je tegen optreden.’

 

De Palestijnse president is in Nederland op uitnodiging van de Palestijns-Nederlandse Samenwerkingsraad. Hij reisde met een delegatie van ruim 120 man en diverse zakenlieden.

Gisteren werd in Den Haag gedemonstreerd tegen de komst van Abbas door een paar honderd pro-Israëlische betogers, georganiseerd door Christenen voor Israël. Abbas brengt later vandaag nog een bezoek aan het CIDI, het Centrum Informatie en Documentatie Israël.

Relevante artikelen:

Elsevier: Mahmoud Abbas in Nederland: zes ophitsende uitspraken

Geenstijl: Abbas heeft teveel NL belastinggeld in kas.