Joodse man neergestoken met mes in Milaan

Screen Shot 2015-11-12 milaan kosjer restaurant CarmelIn Milaan, de tweede stad van Italië, is enkele uren geleden een zichtbaar Joodse student negen keer gestoken met een mes in zijn rug en gezicht. De aanvaller heeft vervolgens de benen genomen. 

De Joodse gemeenschap in Milaan heeft inmiddels verklaard dat de aanvaller van Arabische origine is en zijn daad heeft gepleegd in het bijzijn van twee anderen. Volgens Israëlische media is dat de dader inmiddels opgepakt. Het incident vond plaats nabij de kosjere pizzeria Carmel. Het slachtoffer verkeert buiten levensgevaar. Hij is de zoon van een oorspronkelijk uit Afghanistan afkomstige rabbijn genaamd Hetzkia Levi.

In Italie wonen naar schatting ongeveer 30.000 Joden. Naast Rome (13.000) en Milaan (8.000) zijn er ook kleinere gemeenschappen waaronder in Turin (900), Florence (1.000), Venetië (600) en Livorno (600).

Update 23:39: Dader is een Arabische vrouw. Slachtoffer heet Natan Graff.

Advertentie (4)