Masterclass communicatie Joodse jongeren

masterclass-cidiIn de Joodse gemeenschap is een groeiende behoefte aan effectieve woordvoerders in de media. Daarom organiseert Centrum Informatie Documentatie Israel (CIDI) een masterclass communicatie voor jongeren (18-40 jaar) van Joodse komaf die al actief zijn binnen de gemeenschap en die bereid zijn hun mening over Israël en Joodse zaken publiekelijk te uiten.

Dit is een professionele, intensieve training. Je leert effectief communiceren, omgaan met de media én krijgt de nodige kennis mee. De training is bedoeld om Joodse jongeren klaar te stomen om de nieuwe boegbeelden van de gemeenschap te worden door ze voor te bereiden om effectief en zichtbaar deel te nemen aan discussies, debatten en besluitvorming. De training zal worden gegeven door het gerenommeerde communicatiebureau Schinkelshoek & Verhoog (S&V), dat onder meer trainingen verzorgt voor bestuurders en directieleden, maar ook bedrijven en organisaties adviseert over belangenbehartiging.

De training
De masterclass heeft drie onderdelen: vaardigheidstrainingen, kennistrainingen en gastcolleges die meerdere aspecten van zowel de vaardigheden als de kennis raken.
Op hoofdlijnen ziet dit er als volgt uit:

  • Presentatie: krachtig en helder een overtuigende presentatie geven
  • Schrijven: scherpe en goed onderbouwde opinieartikelen, speeches, webteksten en persberichten schrijven
  • Basismedia en sociale media
  • Cameratraining
  • Debat: het effectief en overtuigend overbrengen van standpunten
  • Public Affairs: het opzetten van een effectief lobby plan en in kaart brengen van relevante actoren.
  • Kennistrainingen: informatietrainingen over zowel Israël als antisemitisme en andere Joods gerelateerde zaken
  • Maatschappij, politiek en besluitvorming

De trainingen zullen gegeven worden door professionals uit de politiek, media en het bedrijfsleven.

Data
De masterclass communicatie bestaat uit 10 maandagavonden van 19:30 – 22:00 uur, afgewisseld in Den Haag en Amsterdam, en twee weekenddagen. De eerste training start op 7 maart. De trainingen daarna zijn op: 14 maart, 4 april, 11 april, 18 april, 2 mei, 9 mei, 30 mei, 20 juni en 27 juni. De weekenddagen zijn zondag 20 maart en zondag 22 mei.

Interesse?
Stuur een een motivatiebrief waarin je beschrijft hoe je denkt dat jij een bijdrage kan leveren aan de Joodse gemeenschap en hoe deze training daarbij kan helpen.

Voorwaarden
Voor alle deelnemers geldt een eigen bijdrage van €100,-. Omdat de training zeer exclusief is, is het verplicht om alle sessies bij te wonen. We verwachten dat je je na de training actief zult uitspreken over Israël en Joodse zaken.

Aanmelden kan tot uiterlijk 15 januari
Nadat wij je aanmelding hebben ontvangen, nemen wij contact met je op. De keuze van deelnemers en de precieze samenstelling van de trainingen wordt bepaald door een comité van specialisten. In de eerste week van februari wordt bekend gemaakt wie aan de training kan deelnemen.

Aanmeldingen kan je mailen naar Naomi Mestrum: cidi@cidi.nl voor vragen kan je bellen met CIDI: 070-3646862.

Advertentie (4)