JHM Kindermuseum: Gratis rondleiding voor kinderen met een visuele beperking

JHM KindermuseumKinderen met een visuele beperking kunnen op zondag 1 mei en maandag 16 mei gratis meedoen aan speciale instaprondleidingen in het JHM Kindermuseum. De kinderen ontdekken tijdens de rondleiding op een interactieve manier de joodse traditie en geschiedenis.

Het JHM Kindermuseum, dat onderdeel is van het Joods Cultureel Kwartier, is nu het enige kindermuseum in Nederland met een programma voor kinderen met een visuele beperking. Hiermee heeft het Joods Cultureel Kwartier een grote stap gezet naar betere toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden.

Om de instaprondleidingen te realiseren heeft het Joods Cultureel Kwartier contact gelegd met belangenorganisaties op het gebied van visuele beperkingen. De museumdocenten zijn getraind door Bartiméus en op advies van deze expertiseorganisatie is een aantal aanpassingen gedaan om de toegankelijkheid van het JHM Kindermuseum te verbeteren. Het educatieve programma is ontwikkeld in samenwerking met Visio en met dank aan de Fiep Westendorp Foundation.

Het Joods Cultureel Kwartier wil dat het JHM Kindermuseum toegankelijk is voor iedereen en werkt ook aan de toegankelijkheid van de andere locaties. Om die reden heeft het Joods Cultureel Kwartier zich ook verbonden aan het project Musea in Gebaren. Dit initiatief van Foam Fotografiemuseum Amsterdam en WatTelt! leidt dove en slechthorende jongeren op tot museumdocent.

Praktische informatie

De instaprondleidingen zijn voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De rondleiding duurt anderhalf uur en is van 13:30 tot 15:00 uur. De toegang is gratis en begeleiders en geleidehonden zijn welkom. Per rondleiding kunnen maximaal tien kinderen deelnemen. Reserveren kan via evenementen@jck.nl of 020-5310380.

Advertentie (4)