Pesach recept: Chocolade Matzetaart

Pesach recept: Chocolade MatzetaartMorgenavond is de start van Pesach, een van de belangrijkste feestdagen in Jodendom. Wereldwijd vieren miljoenen Joden het vrijheidsfeest. Met Pesasch wordt het einde van de joodse slavernij in Egypte herdacht en de uittocht uit Egypte en daarmee de bevrijding van het joodse volk van de slavernij. Deze gebeurtenissen staan centraal in het joodse ethos.

Pesach duurt zeven of acht dagen en begint op de avond van de 15e dag van de maand niesan. Niesan is de eerste maand van het joodse jaar. Niet in de laatste plaats is dit voor veel Joden, religieus en traditioneel, een favoriete feestdag. Niet in de laatste plaats door alle lekkernijen, van charoset tot chocolade matzetaart.

Het recept in 5 stappen

Benodigdheden: 6 matzes, rode wijn en chocoladepasta (melk of puur).

  • 3 matzes kort onderdompelen in rode wijn.
  • 3 matzes insmeren met chocoladepasta.
  • Matzes om en om op elkaar leggen.
  • Bovenkant en zijkant van de matzetaart insmeren met chocoladepasta.
  • Matzetaart in folie wikkelen en in de ijskast bewaren.

Eet smakelijk ~ Bete’avon! ~ !בתיאבון

Advertentie (4)