Premier Frankrijk bezoekt Israel voor vrede

Premier Valls bij de viering van 66 jaar Israel.De Franse premier Manuel Valls zal deze maand Israel en de Palestijnse gebieden bezoeken in een poging het vastgelopen vredesproces nieuw leven in te blazen. Een ontmoeting met Netanyahu en Abbas staat op de agenda, aldus het kantoor van de Franse premier.

De Fransen willen leiding nemen in het nieuwe vredesproces, maar vanwege de pro-Arabische geschiedenis van Frankrijk voelt men in Israel daar weinig voor. Het bezoek zal plaatsvinden van 21-24 mei.

Met het sturen van premier Valls, een van de weinige uitgesproken pro-Israëlische politicus van Frankrijk, proberen de Fransen sympathie van de Israëliërs te verkrijgen om alsnog deel te nemen in het Franse vredesinitiatief.

Video: Speech Manuel Valls in het Franse parlement tegen antisemitisme in Frankrijk (januari 2015):