Gaza-tunnel stort in, jihadist sterft

IDF_Tunnels_GazaAfgelopen nacht is op de Gaza-Strook een lid van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad om het leven gekomen. Het overlijden van de man was het gevolg van de instorting van een tunnel in de buurt van de stad Khan Yunis. 

Bij het ongeval raakten twee andere leden van de jihadistische bende gewond, meldt The Times of Israel. Het is nog onduidelijk of de tunnel bedoeld was om vanuit Gaza aanvallen uit te voeren op doelwitten in Israël of dat de structuur een andere functie had, zoals smokkelen.

Volgens de website van Islamitische Jihad maakte de overledene, ene Ibrahim Hussein al-Masri (28), deel uit van de al-Quds Brigades. Dat is de gewapende tak van de religieuze fanatenclub.

Islamitische Jihad werd eerder deze maand ook al getroffen door een overeenkomstig ongeluk met fatale afloop. Dit jaar zijn er in totaal al veertien instortingen van zulke tunnels in en rond Gaza gemeld. Daarbij vielen voor zover bekend minstens achttien dodelijke slachtoffers, waarvan de meesten lid waren van – de eveneens moslimfundamentalistische – terreurbeweging Hamas. De reden voor het veelvuldig crashen van de ondergrondse structuren is onduidelijk, aldus de Israëlische nieuwssite. Beneden een plaatje van zo’n instorting.

Foto via Flickr

Advertentie (4)