Broodje Meijer is terug!

20161026_1509410

Komende zondag opent broodjeszaak Sal Meijer op de nieuwe locatie aan de Buitenveldertselaan 114. Het bekende en geliefde concept van het oude restaurant in de Scheldestraat is hetzelfde gebleven, alleen op een nieuwe plek. Maurits Blog met zijn vrouw Marjan blijven het gezicht en de voornaamste werknemers van de zaak, de zaak houdt dezelfde openingstijden (zo-do 10u-19:30u; vr 10u-14:30u) en ook het menu blijft onveranderd. Joods.nl mocht een exclusief kijkje nemen in de nieuwe keuken.

Fantastische locatie

Maurits Blog (68) is ontzettend blij dat hij weer aan het werk is. “Niets doen is niets voor mij”. Blog – favoriete gerecht op de kaart: broodje pekelvlees – geeft aan dolblij te zijn met de nieuwe locatie. “Het ligt in het hart van de Joodse gemeenschap, het is goed bereikbaar, gratis parkeerplaatsen, de (snel)tram naast de deur en het is prachtig dat we de naam Sal Meijer hebben kunnen doorzetten.

Nieuw jasje

De nieuwe locatie ziet er fris en strak uit en geeft tegelijkertijd het gevoel van vroeger. “De stoelen zijn allemaal nieuw, maar het zijn de oude tafels, die hebben we helemaal over laten schilderen”, aldus Maurits. Aan de muur hangen mooie grote afbeeldingen van de vorige locatie, het bekende ‘Kosjer-bord’, de tegelwand in de keuken boven geeft een huiselijk gevoel en in het algemeen is het wat groter en ruimer. “We hebben ook echt ons best gedaan om de oude sfeer terug te krijgen”, aldus mede-eigenaar Claudia Koppert.

20161026_150557

 

Doorstart

Toen Maurits bijna een jaar geleden besloot zijn broodjeszaak aan de Scheldestraat te sluiten was hij niet van plan om een doorstart te maken. Toen Martijn Koppert, ruim twintig jaar een trouwe klant, hoorde van zijn besluit om te stoppen vond hij het ontzettend jammer als Sal Meijer zou verdwijnen. Martijn vindt Broodje Meijer een instituut. Hij heeft toen samen met zijn vrouw Claudia en Maurits gekeken of ze op een nieuwe manier samen verder konden. En gelukkig voor ons hebben ze een goede modus gevonden. Maurits blijft het gezicht en runt de zaak, Claudia doet met name de administratieve kant. Maurits werkte in de oude zaak vaak van 9 tot 9, hij zal nu wat meer ondersteuning krijgen van extra per   soneel. Eigenlijk wilden ze al veel eerder aan de slag, maar de horecavergunning bleef helaas lang liggen in de deelraad.

20161026_150520

Nieuwe website

Ook de website van Sal Meijer krijgt een make-over. Vanaf dit weekend zal deze te bekijken zijn via http://www.sal-meijer.com/ . Maurits Blog heeft thuis een verzameling met oude krantenknipsels en documenten die een eveneens mooi plekje zullen krijgen op de vernieuwde website. De eerste kroketten en viskoekjes liggen inmiddels klaar in de vriezer, bij Joods.nl kunnen we bijna niet wachten tot de opening. Eet smakelijk, betee’awon!

20161026_150356

 

Advertentie (4)