Israël doodt IS-terroristen in Syrië

idf_artillery_corps_in_war_drill

Vanochtend zijn vier militanten van een Syrische terreurbende omgekomen na een aanval van de luchtmacht van Israël (IAF) op hun posities. Daarmee reageerden de Israëliërs op een beschieting met vuurwapens en mortieren vanaf Syrisch grondgebied. Een mortier kwam terecht op de Hoogvlakte van Golan, waar de Israëlische elite-eenheid de Golani Brigade onder vuur werd genomen.

Volgens The Jerusalem Post behoren de gedode terroristen tot de Martelaarsbrigade van Yarmouk, een netwerk dat is verbonden met Islamitische Staat. IS heeft een ‘kalifaat’ (islamitisch rijk) gesticht op territoir van Syrië en Irak en beheerst ook grondgebied in Libië.

De mortieraanval leverde aan de kant van Israël geen gewonden op. Inwoners en arbeiders in het belaagde deel van de Golan zijn geëvacueerd.

 

Advertentie (4)