Verdachte branden Israël opgepakt

חייל צה”ל עוזר בכיבוי שריפה שפרצה בעקבות נפילת קטיושה סמוך ליישובי הגדר. צילום: אביר סולטן, דובר צה”ל
חייל צה”ל עוזר בכיבוי שריפה שפרצה בעקבות נפילת קטיושה סמוך ליישובי הגדר.
צילום: אביר סולטן, דובר צה”ל

De Israëlische politie heeft een Palestijnse man ingerekend die mogelijk betrokken is bij de branden die al dagenlang woeden in Israël.

Volgens de autoriteiten is de verdachte, die illegaal het land was binnengedrongen, deze ochtend opgepakt, schrijft Y Net. Hij zou iets te maken hebben met de branden in het berggebied rond Jeruzalem. De regering van premier Netanyahu ziet brandstichting als een vorm van terrorisme.

Palestijnen helpen Israël blussen

Op meerdere plekken in Israël helpen Palestijnse brandweerlieden de Israëliërs met het bestrijden van de branden. In de buurt van Haifa arriveerden gisteren vier eenheden van Palestijnse brandweer, en ook Jeruzalem verwelkomde een viertal Palestijnse teams die er het vuur kwamen bestrijden.

“Vuur discrimineert niet tussen Joden en Arabieren”, aldus de Arabische parlementariër Ayman Odeh volgens The Jerusalem Post. Daaraan voegde hij toe dat het “hartverscheurend” is om de berg Carmel te zien branden.

Update: Bewakingsbeelden legt Palestijnse brandstichters vast op beeld

Advertentie (4)