Laatste aflevering ‘De Zaak Menten’ ruim miljoen kijkers

"De Zaak Menten" - Hans KnoopDe laatste aflevering van ‘De Zaak Menten’ scoorde gisteravond ruim een miljoen kijkers en kwam daarmee opnieuw in de top tien van best bekeken programma’s. 

Journalist en nazi-jager Hans Knoop heeft over het succes van de serie het volgende laten weten:

Het heeft ons zeer goed gedaan dat men kennelijk zo intens de serie heeft beleefd. Onze dank gaat eerst en vooral uit naar crew, cast en directie van NL Film en Omroep Max. Regisseur Tim Oliehoek heeft een serie neergezet die aan de hoogste internationale normen voldoet. Crew, cast en alle betrokkenen hebben een inzet en empathie getoond die ik zelfs in ruim 50 jaar journalistiek nog niet eerder ben tegen gekomen. Het doet Betty en mij goed dat zij daar de waardering voor krijgen die meer dan verdiend is. Allen dank voor het kijken en jullie enthousiasme!”

Het drieluik De Zaak Menten is van Omroep MAX is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van journalist Hans Knoop, die de waarheid achter de nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten probeert te achterhalen. Deze zaak zorgde in de jaren 70 voor veel reuring in zowel de media als de politiek. De eerste en tweede aflevering hebben ieder bijna een miljoen kijkers opgeleverd en waren daarmee één van de meest bekeken uitzendingen op prime time.

Advertentie (4)