Bar Mitswa jongen Noah Nissan bij RTL boulevard

VIDEO – Afgelopen zaterdag had de 13-jarige Noah de verjaardag van zijn leven. Op zijn Bar Mitswa feest in het Amstel Hotel kwamen de grootste sterren van over de hele wereld: Jamie Foxx, Sunnery James, Ryan Marciano en zelfs de wereldberoemde rapper Drake kwam even party crashen.

De vader van de bar mitswa jongen is de selfmade miljonair Sabah Nissan. Die kwam in de jaren zeventig als vluchteling naar Nederland, om zijn geboorteland Irak te ontvluchten voor het anti-Joodse regime van Saddam Hoessein. De niet geheel onomstreden zakenman, die gisteren een exclusief interview heeft gegeven met Quote, bezit een imperium van vastgoed, hotels- en horecagelegenheden in binnen- en buitenland.

Nissan is vooral bekend van voormalig blootcafé Teasers op het Amsterdamse Damrak, het Museumhotel en is een bekende investeerder in de entertainment industrie. Zo zou hij de grote man zijn achter Pascha club in Ibiza en het gelijknamige internationale festival, één van de populairste events in Nederland.

Nissan is daarnaast dé investeerder achter de Londense MacchiatoBar, waar hij samen met de koffiebonen van de Italiaanse familie Lamborghini (beter bekend van de sportwagens), in de Engelse hoofdstad de strijd aangaat met koffieketens als StarBucks en Costa Coffee.

Het bouwvehikel van de zakenman, Nissan Construction B.V., bouwt momenteel een luxe hotel aan de Vinkeveense plassen, onder de rook van Amsterdam.

Advertentie (4)