Hackers vallen het NIW aan

Nieuw Israëlietisch Weekblad | NIWHackers hebben afgelopen week een digitale aanval uitgevoerd tegen de website van het Nieuw Israelitisch Weekblad. De website van het oudste nog bestaande consumententijdschrift van Nederland werd aangevallen middels zogenaamde ‘brute force-attacks’ en heeft gedurende korte tijd niet goed gefunctioneerd.

Dat liet Esther Voet van onze zusterorganisatie afgelopen vrijdag weten. Op haar persoonlijke Facebook-pagina schreef de hoofdredactrice:

Beste mensen onze NIW-site lag onder vuur. Hackers en een brute force-aanval. Klaarblijkelijk is niet iedereen even gelukkig met onze journalistieke artikelen  Inmiddels zou alles weer goed moeten werken. Meld het ajb als je iets onregelmatigs ziet.
Thanks en Shabbat Shalom.

Brute force-attacks is een methode waarbij hackers middels geautomatiseerde aanvallen inloggevens proberen te ontrafelen van een website, om vervolgens de site over te nemen. Het is uitermate moeilijk om een website  tegen dergelijke aanvallen te beschermen.

Ook Joods.nl heeft in het verleden te maken gehad met brute force-attacks en DDOS aanvallen. De laatst genoemde methode gebruiken hackers om websites te overbelasten met data, met als gevolg dat een website slecht bereikbaar is. De brute-force-attacks waren in ons geval mislukt, maar als gevolg van DDOS aanvallen is joods.nl meerdere keren korte tijd slecht bereikbaar geweest.

Het technisch team van Joods.nl heeft naar aanleiding van deze aanvallen een scala van maatregelen geimplementeerd om Joods.nl te bewapenen tegen dergelijke aanvallen, die leken te komen uit landen als Oekraine, Iran en Pakistan. Sindsdien is het wat betreft cyberoorlog rustig geweest (even afkloppen).

Joods.nl heeft mede als doelstelling het ondersteunen van andere Joodse organisaties op het gebied ICT en cybersecurity. Het bestuur heeft het NIW inmiddels aangeboden om te helpen om hun site beter te beveiligen tegen digitale jodenhaters.

Advertentie (4)